נזילה בניאגרה
איך מזהים נזילת מים בניאגרה?
אחת התופעות הנפוצות באיבוד מים הוא שעון מים שמסתובב כל הזמן. בדרך כלל תישלח אלינו הודעה בגין צריכת מים חריגה מתאגיד המים המקומי. כמובן שגם נקבל חשבון מים מנופח בעקבות אותה נזילה מהניאגרה. בניאגרות חיצוניות שעשויות מפלסטיק או חרס (מונובלוק), יש ביכולתנו להחליף אטמים באופן עצמאי.
לייעוץ טלפוני חינם ע”י בוחן נזקי מים מוסמך מכון התקנים הישראלי – חייגו
נזילות בניאגרות הן בדרך כלל סמויות, שקטות ולא נראות לעין, וזרימת המים בהן מתרחשת על ידי קילוח עדין אל תוך האסלה. יש מצבים שבהם הדליפה נמשכת שבועות מספר, חודשים ולפעמים שנים בלי שנרגיש בה, והיא גורמת לחשבונות המים להיות מנופחים שלא לצורך. בדרך כלל הכשל שגורם לנזילה הוא פשוט, לא יקר והוא פתיר על ידי החלפת אטמים (גומיות) במנגנון הפעמון או המצוף.
איבוד מים נוסף מתרחש גם מניאגרה סמויה, שהיתרון המרכזי שלה הוא היגיינה. מכיוון שניאגרה סמויה מטבע הדברים היא תלויה ואינה מחוברת לרצפה – ניקיון סביבת האסלה הוא נגיש וקל יותר. מקור הדליפה של ניאגרה סמויה נמצא בחיבורים רופפים שנוצרו עם הזמן (בלאי) או התקנה לקויה.
סיבה נוספת היא סדק או שבר בניאגרה סמויה העשויה מפלסטיק, שדולפת באופן קבוע וללא סיבה, ולא ידוע מהיכן נובעת הרטיבות שנראית בסביבת האסלה. לדוגמה – בעין רגילה נראה אזור האסלה יבש חיצונית, ואילו על ידי צילום בהדמיית אינפרה אדום זה נראה כך:
אז מהו הפתרון?
ברוב המקרים כשמדובר בניאגרה סמויה, אין צורך בשבירת קירות, פירוק אריחים או פירוק והחלפה של הניאגרה – רצוי לבדוק אם הניאגרה עדיין באחריות החברה, ואז להזמין שירות (שם המוצר בדרך כלל רשום על המכסה), או להזמין שרברב שמתמחה בתיקון ניאגרה סמויה שיכול לטפל בבעיה דרך פתח השירות מאחורי מכסה כפתורי ההדחה.
לייעוץ טלפוני חינם ע”י בוחן נזקי מים מוסמך מכון התקנים הישראלי – חייגו